Jeg fik serveret melonsalat til et forældrebestyrelsesmøde i Leas børnehave for et stykke tid siden og var så begejstret, at jeg selvfølgelig måtte kopiere retten derhjemme. Nu har jeg lavet den nogle gange og jeg har fået dressingen til at sidde lige i skabet. Både dressing og salat er helt simple, men så fuld af smagsoplevelser, at hver mundfuld er helt himmelsk.
Jeg har nævnt det før, da jeg delte opskriften på skønne bagte spidskål med ost, men vores børnehave har det mest fantastiske køkken og det er en fornøjelse at være i forældrebestyrelsen, når børnehavens to kokke serverer det samme mad til os, som vores madmodige børn spiser.
Du skal bruge
1/2 honningmelon
1 hjertesalathoved
100 g blåbær
50 g ristede nødder, fx hasselnødder og mandler
Lidt parmesan
Dressing
1 spsk olivenolie
1 spsk akaciehonning
1 spsk citronsaft
Salt og peber.
Sådan laver du melonsalat
Fjern kerner og skræl fra melonen og skær den i mundrette stykker.
Skær salathovedet i strimler.
Rist nødder/mandler et øjeblik på en tør pande og hak dem i mindre stykker.
Bland, melon, salat, nødder og blåbær og høvl lidt parmesan på toppen.
Dryp dressingen over salaten og server.