mørbradgryde

Inden vores køkken blev revet ned, nåede jeg at lave en masse gryderetter til fryseren, så vi altid har noget at tage op til aftensmad. En af dem er mørbradgryde, som bestemt ikke tager skade af at blive frosset ned.

Til mørbradgryde skal du bruge:

1 svinemørbrad
200 g bacon
1 stort løg
200 g friske champignon (eller 1 glas)
1 dåse cocktailpølser
1 dåse hakkede tomater
1,5 dl fløde til jævning (kan også jævnes med mel eller majsstivelse)
Lidt smør eller olie
Salt og peber

Sådan gør du:

Pil løget og hak det.
Fjern hinder og fedt fra mørbraden og skær den ud i mundrette bidder
Skær bacon i tern
Rens og halver champignoner, hvis du bruger friske.
Svits løg og bacon i en gryde. Hvis der ikke er så meget fedt på baconen kan du bruge lidt smør eller olie.
Tilsæt kødet og brun det af et par minutter. Kom lidt salt og peber på.
Tilsæt champignon, pølser og tomater.
Lad retten simre i ca. 15 minutter.
Jævn og smag til.

Til kartoffelmos skal du bruge:

800 g kartofler, helst spisekartofler eller bagekartofler. Nye kartofler egner sig ikke til mos.
Lidt mælk
Salt og peber

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
Hæld dem i en gryde og dæk med vand. Husk at skylle dem, så du får fjernet det hvide stivelse.
Kog dem i 20 minutter uden salt.
Når de er møre hældes vandet fra.
Pisk/mos kartoflerne mens mælken tilsættes lidt ad gangen indtil ønsket konsistens.
Smag til med salt og peber.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.