Vi startede det nye år med virkelig nem aftensmad – Nachos med hjemmelavet guacamole og salsa. Ikke særlig sund, men det er ok på årets første (og juleferiens sidste) dag.

nachos

Jeg har brugt:

En stor pose tortillachips (475 g)
400 gram revet cheddar
500 g kyllingbrystfilet

Skær kyllingebrystfileterne i mindre tern og steg dem på panden i smør med krydderier efter ønske.
Læg chips, kylling og ost i lag i et ildfast fad.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Osten skal være smeltet hele vejen igennem lagene.

nachos

Server med guacamole, salsa, creme fraiche og finthakket rødløg. Jeg havde glemt at købe jalapeños, som egentlig skal med ind i ovnen. Hos os får vi dem dog ved siden af, da jeg ikke er så meget til chilismag. I stedet fik vi syltede hvidløg. Det var nu også ret godt.

Sådan laver du guacamole:

3 modne avokadoer
1 lille finthakket rødløg
1 fed presset hvidløg
Lidt citronsaft og tabascosauce.

Mos avokadoerne med en gaffel. Tilsæt rødløg og hvidløg. Smag til med citronsaft og tabascosauce.

Sådan laver du salsa:

1 ds hakkede tomater
1 finthakket rødløg
1 spsk rød balsamicoeddike
Frisk eller tørret chili
Salt og peber
Koriander (kan udelades)

Bland tomater, rødløg og balsamicoeddike sammen og blend en smule med stavblender. Smag til med salt, peber, chili og koriander.

Malene

1 comment on “Nachos med hjemmelavet salsa og guacamole”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.