Eva er ikke så vild med rugbrødsmadder, så vi bager ofte sandwichbrød, som hun kan få med i madpakken som alternativ.

Jeg ved godt at alle kostråd, ihvertfald i Danmark, siger at der helst skal rugbrød i madpakken. Men for mig er et godt sandwichbrød med kødpålæg, grønt og evt. ost fint, fordi hun også får en masse grøntager og et mælkeprodukt med ved siden af. Og så synes jeg det er vigtigere, at hun får noget med, som hun faktisk får spist, end at maden stadig ligger i madkassen, når hun kommer hjem.

Nemme grove sandwichbrød til madpakken

Opskriften her er til 12 sandwichbrød

Du skal bruge

5 dl vand

25 g gær

2 dl rugmel

6 dl hvedemel

1 tsk salt

2 spsk olivenolie

Evt. frø eller kerner

Sådan laver du sandwichbrød

Opløs gæren i vandet.

Tilsæt rugmel, salt og olie og bland sammen.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt til du har en god smidig dej.

Sæt dejen til hævning et lunt sted med et rent klæde over i 1,5 time.

Læg bagepapir på en bageplade og hæld dejen på.

Pres dejen ud i en stor firkant som fylder hele bagepladen.

Lad dejen hæve i ca. 15 minutter.

Skær 12 firkanter med en skarp kniv eller et pizzahjul.

Drys evt. lidt frø eller kerner ud over brødet.

Bagud ved 200 grader varmluft i 10 minutter.

Nemme grove sandwichbrød til madpakken

Kan du også lige at være sammen med børnene i køkkenet? Så kom og vær med i min Facebookgruppe Børnenes Maddag, hvor vi kan dele vores børns opskrifter og succeser i køkkenet.

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.