Jeg lavede denne nøddekage første gang, da Lea var lille. Jeg var gået igang med at blande ingredienser, da jeg opdagede, at vi var løbet tør for mel. Det sker ellers yderst sjældent, for jeg har altid bagt meget. Nu var gode råd dyre, så som alternativ smuldrede jeg nogle skorper i stedet. I ved, de der små ristede, tørre brødskiver, som man ofte giver sin baby i hånden, så hun kan gnaske lidt på den når gummerne klør. Resultatet blev en virkelig lækker nøddekage og jeg bruger stadig skorper, når jeg bager den.
Den anden dag skulle vi have gæster og jeg syntes godt at den skønne nøddekage kunne bruge en lækker topping for at gøre den lidt mere festlig. Det blev så til brombærskum og hold op hvor smager det bare godt ovenpå nøddekagen.
Nøddekage
Du skal bruge
3 æggeblommer
150 g sukker
2 tsk vanilje
120 g nødder. Brug hasselnødder eller bland fx hasselnødder, valnødder og mandler.
10 skorper
3 æggehvider
Sådan laver du nøddekage
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen.
Hak nødder og skorper helt fint i en minihakker og tilsæt det.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Bages i en smurt tærteform eller springform ved 170 grader i 30 minutter.
Brombærskum
Du skal bruge
200 g brombær, friske eller frosne
150 g sukker
2,5 dl fløde
Sådan laver du brombærskum
Kog brombær og sukker i ca. 5 minutter til brombærrene kan mases ud.
Sæt det på køl og lad det blive helt koldt.
Pisk fløden til flødeskum og vend brombærmassen i.
Fordel over nøddekagen og server.
Husk at gemme opskriften på Pinterest. Og følg gerne mine opslagstavler og få en masse inspiration til lækker mad, is, drinks, kager og desserter.
Pingback: Brombæris - lækker frisk sensommeris - Helt op til månen - Opskrifter
Pingback: Brombær milkshake - Helt op til månen - Opskrifter