Citronfromage minder mig så meget om min barndom. Især når vi var til middag hos mine reservebedsteforældre stod desserten ofte på citronfromage. Jeg var vild med det! Det er jeg stadig. Og det er mine børn heldigvis også.
Jeg synes, at der er noget særligt ved at portionsanrette citronfromagen, fremfor at lave det i en stor skål, men det skal man selvfølgelig gøre som man selv føler for.
Opskriften her passer til 6 personer, når den skal laves til gæster. Når vi bare er os selv, 2 voksne og 2 børn, fordeler jeg for det meste i 8 glas, så har vi dessert til 2 dage.

Du skal bruge
4 blade husblas
3 æg (evt. pasteuriserede)
100 g sukker
2 citroner
4 dl piskefløde
Hvis du kan lide fromage, vil du helt sikkert blive vild med denne Baileys fromage
Sådan laver du citronfromage
Læs husblassen til blød i koldt vand.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Kom husblassen i en gryde med det vand der hænger ved og smelt det ved lav varme.
Pres citronerne og hæld saften i gryden mens du pisker.
Hæld husblas og citron i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker godt.
Pisk 2,5 dl piskefløde til flødeskum og vend det i æggemassen.
Fordel det i 6 portionsglas og sæt på køl i 3-4 timer.
Lige inden servering pisker du 1,5 dl fløde og pynter citronfromagen sammen lidt revet skal fra de pressede citroner.

Gem opskriften på Pinterest, så den er til at finde igen. Og husk at følge mine opslagtavler for meget mere inspiration.

Pingback: Opskrift på fromage med Baileys - Helt op til månen - Desserter
Pingback: Rabarberfromage - nem sommerdessert - Helt op til månen