Det har været så dejligt vejr i dag. Det er lige før det kan betegnes som en rigtig sommerdag. Lige noget vi trænger til efter en virkelig kold april måned. Vi har været i haven hele dagen. Pigerne har leget i deres legehus og lavet ‘forårsrengøring’ derinde. Nat har slået græs og plantet græskarplanterne ud. Og jeg har tullet lidt rundt og bl.a. ordnet rabarber til rabarbersaft.
Jeg lavede denne nemme rabarbersaft, som pigerne var helt vilde med. Det vakte stor begejstring, da jeg serverede den i pyntede glas med flotte sugerør. Er det fordi vi fejrer at solen skinner, spurgte Eva. Og det er det! Vi kan altid finde på noget at fejre.
Det skal du bruge:
500 g rabarber
1,5 l vand
1,5 dl rørsukker
2 vaniljestænger
Sådan gør du:
Skyl rabarberstænglerne og skær dem i mindre stykker.
Hæld dem i en gryde sammen med vand og sukker.
Skær vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud.
Put både korn og stænger i gryden.
Lad blandingen småsimre i ca. 10 minutter.
Sluk for varmen og lad rabarbersaften køle af i gryden. Når det er kølet af, kan du si det over i en anden gryde eller skål og derefter hælde på flaske. Hvis du gerne vil have din rabarbersaft helt klar, uden vaniljekorn, kan du si saften gennem et klæde.
Pingback: Cheesecake med rabarber og bund af kiks, mandler og hvid chokolade - Helt op til månen
Pingback: Opskrift på jordbær-rabarbermuffins - Helt op til månen
Pingback: Tirsdagstanker #3 - Helt op til månen
Pingback: Opskrift på rabarberkompot - Helt op til månen
Pingback: Lemonade - opskrift på skøn forfriskende sommerdrik - Helt op til månen
Pingback: Rabarbersorbet - smuk lyserød dessert - Helt op til månen
Pingback: Rabarberfavoritter - alle de bedste opskrifter - Helt op til månen