Opskrift på English muffins

English muffins er ikke helt det, vi i Danmark, forbinder med muffins. Det er mere som en morgenbolle. Forskellen er bare at english muffins ikke skal bages i ovnen, men steges på panden. Og så skal de ikke skæres over med en kniv, men derimod prikkes hele vejen rundt i siderne med en gaffel og vrides op, så de får en skøn ru overflade.

De smager skønt som nybagte, men også de følgende dage efter en tur på brødristeren.

Prøv også: Koldhævede boller

xoxo Malene

Opskrift på English muffins

English muffins er perfekt som morgenbolle, fx med smør, ost eller syltetøj. Jeg kan allerbedst lide English Muffins med et spejlæg og en skive bacon imellem, men pigerne er – halvt amerikanske som de jo er – mest vilde med peanutbutter og jelly.

  • Forberedelse1 hr 10 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid1 hr 30 min
  • Antal14 stk

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 700 g mel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

1

Kog mælken op. Tag den af varmen, når den når kogepunktet og rør sukkeret ud i den.

Rør gæren ud i vandet.

Rør mælk, gær, salt, smeltet smør og halvdelen af melet sammen til en blød dej. 

Tilsæt mel lidt ad gangen til du har en glat dej. Ælt det grundigt sammen.

Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet med et rent klæde over.

Slå dejen ned og rul den ud i ca. 1 cm. tykkelse. 

Stik muffins ud med et glas.

Bag dem på en pande ved medium varme i ca. 10 minutter på hver side.

De er færdige, når de er gyldne og lyder hule når man banker på dem.

Hvis du ikke har så meget tid om morgenen, kan du lave dem om aftenen med 15 g gær og lade dem hæve i køleskabet natten over.

English muffins

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen