Opskrift på English muffins

Opskrift på English muffins

English muffins er perfekt som morgenbolle, fx med smør, ost eller syltetøj. 

  • Forberedelse1 hr 10 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid1 hr 30 min
  • Antal14 stk

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 100 g smeltet smør
  • 700 g mel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

1

Kog mælken op. Tag den af varmen, når den når kogepunktet og rør sukkeret ud i den.

Rør gæren ud i vandet.

Rør mælk, gær, salt, smeltet smør og halvdelen af melet sammen til en blød dej. 

Tilsæt mel lidt ad gangen til du har en glat dej. Ælt det grundigt sammen.

Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet med et rent klæde over.

Slå dejen ned og rul den ud i ca. 1 cm. tykkelse. 

Stik muffins ud med et glas.

Bag dem på en pande ved medium varme i ca. 10 minutter på hver side.

De er færdige, når de er gyldne og lyder hule når man banker på dem.


Hvis du ikke har så meget tid om morgenen, kan du lave dem om aftenen med 15 g gær og lade dem hæve i køleskabet natten over.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *