English muffins er ikke helt det, vi i Danmark, forbinder med muffins. Det er mere som en morgenbolle. Forskellen er bare at english muffins ikke skal bages i ovnen, men steges på panden.

Og så skal de ikke skæres over med en kniv, men derimod prikkes hele vejen rundt i siderne med en gaffel og vrides op, så de får en skøn ru overflade.

Opskrift på English muffins

De smager skønt som nybagte, men også de følgende dage efter en tur på brødristeren.

Jeg kal allerbedst lide den med et spejlæg og en skive bacon imellem, men pigerne er – halvt amerikanske som de jo er – mest vilde med peanutbutter og jelly.

Du skal bruge

2 dl mælk

15 g gær

1 spsk smør

250 g hvedemel

1 spsk sukker

1/2 tsk salt

Sådan laver du english muffins

Lun mælken og opløs gæren i den.

Tilsæt smeltet smør og sukker og rør til sukkeret er opløst.

Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt igennem.

Sæt dejen til hævning i køleskabet natten over.

Rul dejen ud i ca. 2 cm. tykkelse og brug et glas eller en kop til at stikke muffins ud.

Steg muffins på panden ved svag varme i lidt olie indtil de er færdigbagte. Det er de, når de lyder hule når du banker let på dem.

Opskrift på English muffins
Opskrift på English muffins

Husk at gemme opskriften på Pinterest. Og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Opskrift på English muffins

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.