Jeg har stadig ikke vænnet mig til popcorn, der smager af andet end salt. Altså popcorn med fx karamel, chokolade eller sirup smager godt, men det føles alligevel ikke rigtigt for mig. Til gengæld er mine børn og alle naboernes børn og vennernes børn helt vilde med disse farvede popcorn og så er det jo værd at lave dem til dem.

Farvede popcorn

Jeg har før lavet festlige popcorn med forskellige farver chokolade, men disse bliver endnu mere intense i farven. De kræver en smule mere koncentration og hurtighed, men er ikke svære at lave. Du skal bare sørge for at have alle tingene klar inden du går i gang og for at der ikke er nogen børn der afbryder dig i processen 🙂

Jeg lavede 4 forskellige farver og det synes jeg er meget passende. Hvis du er modig eller har øvet dig kan du måske lave 5-6 forskellige. Og hvis du ikke er helt sikker på processen, så lave en halv portion med 2 farver, start forfra og lave en ny portion med 2 andre farver.

Farvede popcorn

Ting du skal have klar inden du går i gang:

4 skåle til popcorn + 4 spiseskeer eller grydeskeer
4 mindre skåle til sirup + 4 skeer eller rørepinde
4 forskellige frugt-, pasta- eller gelefarver
4 store stykker stanniol lagt klar på køkkenbordet.

Du skal bruge

2 dl upoppede popcorn
Lidt olie
2 dl sukker
1 tsk kokosolie
1 dl vand
1 nip salt
Forskellige farver (frugtfarve, pastafarve eller gelefarve)

Sådan laver du farvede popcorn

Pop popcornene i en gryde med lidt olie.

Fordel dem i de 4 skåle.

Kom olie, sukker, vand og salt i en gryde og kog det indtil det er helt opløst, men ikke så meget at det bliver tykt.

Fordel siruppen i 4 mindre skåle og tilføj hver deres farve

Hæld sirup over popcornene og rør alt hvad du kan, så farven fordeler sig over det hele.

Bred popcornene ud på sølvpapir og lad dem ligge til de er helt tørre.

Farvede popcorn

GemGem

GemGem

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.