For flere år siden delte min kusine et billede af den populære regnbuekage på Facebook og jeg tænkte, at så snart jeg havde en anledning til det, skulle jeg også lave den kage. Lige før Evas 3 års fødselsdag kom jeg i tanke om kagen, og ret hurtigt ændrede planen om en regnbuekage sig til en idé om en regnbuefødselsdagsfest.

Regnbuekage

Jeg lavede lagkagebunde efter Martha Stewarts opskrift og brugte smørcreme mellem lagene og udenpå kagen. Jeg pyntede derefter med m&m’s og kitkat. Du får opskriften omskrevet til dansk her:

Du skal bruge

Til lagkagebundene

670 g mel
4 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. salt
350 g blødt smør
455 g sukker
5 æggehvider
2 tsk. vaniljesukker
51⁄2 dl mælk

Til smørcreme

250 g usaltet smør (stuetemperatur)
250 g flormelis
En lille bitte smule mælk
Et par dråber vanilje-essens

Derudover

Kit-Kats og m&m’s

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader og smør en eller flere springforme.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en stor skål. I en anden stor skål pisker du smør og sukker luftigt, mens du tilsætter æggehvider et ad gangen. Derefter tilsætter du skiftevis mælk og melblanding, mens du rører godt.

Fordel dejen i 6 mindre skåle og tilføj farve lidt efter lidt, til du får den helt rigtige farve. Jeg vil anbefale at bruge pastafarve og kun købe rød, blå og gul. Lilla, orange og grøn kan blandes af de tre farver.

Hæl den ene farve dej i den smurte springform og bag i ca. 12-14 minutter. Du kan bruge en tandstikker til at se om bunden er gennembagt. Fortsæt med de 5 andre farver.

Pisk alle ingredienser til smørcremen rigtig godt sammen. Det skal være meget luftigt.

Bundene skal være helt kolde inden du laver kagen. De hæver lidt under bagning, men du kan skære toppen af med at brødkniv, for at få dem helt plane. Læg bundene i lag med lidt smørcreme imellem og smør kagen op med smørcreme – også på toppen.

Sæt kitkat rundt om kagen og hold sammen med et fint bånd. Fyld m&m’s på toppen.

Uhhmmm..

Regnbuekage

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.