Gammeldags æblekage var fast inventar til diverse fødseldage i min barndom. Det slog aldrig fejl, at der kom en skål på bordet til aftenkaffen og jeg kunne egentlig rigtig godt lide det. Jeg ved ikke om æblekage bare gik af mode eller om det hang sammen med min flødeskum-er-farligt-fase som teenager. I hvert fald har jeg næsten ikke set det nogen steder og havde egentlig glemt alt om det.

Men jeg har virkelig genfundet smagen for det. Jeg havde helt glemt hvor fantastisk det kan smage og jeg synes det er en skøn dessert, som man sagtens kan servere for gæster.

Gammeldags æblekageGammeldags æblekage skal helst serveres køleskabskold og det er derfor bedst at lave æblerne og raspen i forvejen, så det bare skal toppes med flødeskum lige inden servering.

Du skal bruge

500 g æbler (5-6 stk afhængigt af størrelse)
2 spsk vand
150 g sukker
1/2 vaniljestang
75 g rasp
50 g smør
2 dl piskefløde
6 makroner

Vild med æbler? Prøv Nats opskrift på apple crisp

Sådan laver du gammeldags æblekage

Vask, skræl og fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mindre tern.

Læg dem i en gryde med en smule vand i bunden.

Skær vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.

Tilsæt både vaniljekorn og vaniljestang til æblerne.

Kog i ca. 10 minutter.

Slik for blusset, fjern vaniljestangen og tilsæt 100 g sukker.

Rør godt rundt og lad det køle af.

Rist rasp og resten af sukkeret i smør på en pande.

Fordel æblerne i 6 glas eller portionsskåle.

Drys rasp over.

Læg en klat flødeskum på toppen og knus en makron over hver portion.

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

GemGem

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.