Det er rigtig blevet sommer, når koldskålen kommer på bordet hjemme hos os. Jeg elsker koldskål, men for mig er det kun en sommerspise og noget jeg forbinder med solskin og lune aftner.

Koldskål

Vi spiser som regel koldskål som dessert, men en enkelt gang i ny og næ udgør koldskålen hele vores aftensmad. Ofte får pigerne koldskål som eftermiddagssnack efter børnehave og nogen gange kommer der også koldskål på havregrynene om morgenen.

Den smager lækker som den er, med kammerjunkere i, men den er den er helt fantastisk med frisk frugt og bær, eller med vaniljeis.

Koldskål

Det skal du bruge:

2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
1 l kærnemælk
3  spsk citronsaft

Koldskål

Sådan gør du:

Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem med æggeblommer og sukker indtil det bliver luftigt og sukkeret er opløst.

Tilsæt kærnemælken og pisk lidt igen.

Smag til med citronsaft.

Stil koldskålen i køleskabet indtil den skal serveres.

Koldskål

Malene

1 comment on “Opskrift på hjemmelavet koldskål”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.