Det er rigtig blevet sommer, når koldskålen kommer på bordet hjemme hos os. Jeg elsker koldskål, men for mig er det kun en sommerspise og noget jeg forbinder med solskin og lune aftner.
Vi spiser som regel koldskål som dessert, men en enkelt gang i ny og næ udgør koldskålen hele vores aftensmad. Ofte får pigerne koldskål som eftermiddagssnack efter børnehave og nogen gange kommer der også koldskål på havregrynene om morgenen.
Den smager lækker som den er, med kammerjunkere i, men den er den er helt fantastisk med frisk frugt og bær, eller med vaniljeis.
Det skal du bruge:
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk sukker
½ vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
1 l kærnemælk
3 spsk citronsaft
Sådan gør du:
Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem med æggeblommer og sukker indtil det bliver luftigt og sukkeret er opløst.
Tilsæt kærnemælken og pisk lidt igen.
Smag til med citronsaft.
Stil koldskålen i køleskabet indtil den skal serveres.
Pingback: Opskrift på rustikt koldskålsbrød - Helt op til månen
Pingback: Jordbærkoldskål - en skøn lyserød sommerdessert - Helt op til månen
Pingback: Koldskål med appelsin - Helt op til månen - Opskrifter