Vi spiser mange bananer hjemme hos os. Nogle gange får jeg alligevel købt flere end vi når at spise. Når de er begyndt at blive mørke på skrællen, vil pigerne ikke spise dem og jeg fortrækker dem også selv når de lidt faste. Når det sker, laver jeg gerne sunde bananpandekager af dem eller denne lækre banankage. Den bliver præcis så svampet, blød og smagsfuld som jeg foretrækker min banankage.

Banankage

Banankage

Du skal bruge:

3 æg
170 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 modne bananer
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g smeltet smør
100 g chokolade

Banankage

Sådan laver du banankage

Pisk æg, sukker og vaniljesukker indtil det bliver hvidt og luftigt.

Mos bananerne med en gaffel og hæld dem ned i æggemassen.

Tilsæt mel, bagepulver og smør og vend det hele godt rundt.

Hæld dejen i en smurt rugbrødsform – eller en tilsvarende størrelse springform

Bages ved 175 grader i ca. 55 minutter.

Vend kagen ud på en bagerist og lad den køle af.

Når kagen er kold, smeltes chokoladen over vandbad og hældes på toppen af kagen.

Personligt kan jeg bedst lide når kagen har været i køleskabet og chokoladen er blevet helt hård.

Banankage

Banankage

Malene

2 comments on “Opskrift på klassisk banankage”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.