Vi fejrede Evas fødselsdag med den nærmeste familie i søndags. Eva ville have kylling i karry som ristaffel til aftens og om eftermiddagen ville hun have en helt klassisk lagkage med lyse bunde, creme, banan og flødeskum.
Den var jeg helt med på, for det er faktisk længe siden jeg har fået en klassisk lagkage som den vi altid fik, da jeg var barn. Den eneste forskel er, at Eva ville have turkis glasur og jeg altid fik chokoladeglasur.

Det allernemmeste er at købe lagkagebunde og pulver til kagecremen, men ingen af delene er faktisk ret svære at lave selv.
Til en klassisk lagkage skal du bruge
Lagkagebunde
4 æg
150 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
Kagecreme
2 æg
2 spsk sukker
1 vaniljestang
1 spsk majsstivelse
2,5 dl mælk
Pynt og fyld
2 dl hindbærmarmelade
2 bananer
100 g flormelis
1 spsk vand
Evt. lidt kakao eller pastafarve
2,5 dl piskefløde
Sådan laver du lagkagebunde
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen.
Vend det forsigtigt rundt.
Hæld dejen i en smurt springform 22-24 cm
Brug bagsiden af en ske til at skubbe dejen lidt ud fra midten, så den ikke hæver for meget op på midten.
Bages i 30 minutter ved 200 grader.
Lad kagen køle af på en bagerist og del den derefter i 3 bunde.
Sådan laver du kagecreme
Pisk æg, sukker, kornene fra vaniljestangen og majsstivelse godt sammen i en gryde ved medium varme.
Tilsæt mælk og rør hele tiden, mens cremen tyknes.
Når den har en god konsistens tages den af varmen og stilles til afkøling

Sådan laver du en klassisk lagkage
Læg en lagkagebund på et fad.
Smør bunden med hindbærmarmelade
Skær bananer i skiver og fordel dem på kagen.
Læg halvdelen af kagecremen på og fordel det over lagkagebunden.
Læg en lagkagebund oven på og fordel hindbærmarmelade, bananer og kagecreme som før.
Læg den sidste bund på.
Fordel glasur over kagen og sprøjt flødeskum rundt om siderne på lagkagen.
Sæt lys og flag i og husk at synge fødselsdagssang 🙂
Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?
Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.
Pingback: Fødselsdagsboller til klassisk børnefødselsdag - Helt op til månen