Opskrift på rabarberkompot

Forleden fik jeg, sammen med min søde mor, plukket og ordnet de sidste rabarber fra vores have. De fleste blev renset og puttet i fryseren, så der er til saftevand, grød og lignende henover vinteren. Nogle af rabarberne lavede jeg rabarbersaft af og imens satte jeg min mor til at lave rabarberkompot. Det er hun helt fantastisk til.

Det voldte min mor lidt problemer, da jeg bad hende skrive ned hvad hun brugte og hvor meget. Min mor er typen, der laver mad på øjemål og sjældent ud fra en opskrift, så hun målte op, skrev ned, stregede ud og skrev noget mere. Og den blev perfekt som altid. Tænk at rabarberkompot er så nemt at lave.

Rabarberkompot

Det skal du bruge:

400 g rabarber
3 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
En lille smule vand

Sådan gør du:

Skyl rabarberne og skær dem i fine skiver.

Læg dem i en gryde, hvor bunden lige er dækket med vand.

Kog det op og tilsæt sukker og vaniljesukker.

Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 10 minutter.

Hæld din rabarberkompot i en rent glas med låg, evt. skyllet i atamon.

Rabarberkompot

Vi har nydt godt af min mors rabarberkompot til næsten alt. Det smager fantastisk som tilbehør til kød, ovenpå isen eller som topping på weekendens morgen vafler.

Rabarberkompot

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen