Jeg lavede de her puffy cheese balls til vores tapasbord nytårsaften. Mums, hvor smager de godt. Det er egentlig bare mini-vandbakkelser, men med en skøn smag af ost og timian og det passer perfekt som tapas.

Opskrift på skønne puffy cheese balls

Jeg brugte cheddar i vores cheese balls, men du kan vælge den ost, der passer ind i jeres smag. Revet mozzarella er mild i smagen, mens emmentaler eller gouda er lidt mere markant.

Du skal bruge

125 g smør
2 dl vand
1/2 tsk salt
125 g mel
4 æg
125 g revet ost
2 tsk frisk timian
Peber

Sådan laver du puffy cheese balls

Kog smør, vand og salt op i en gryde indtil smørret er helt smeltet.

Tilsæt mel og pisk det godt sammen.

Tag gryden af varmen og lad det køle et par minutter.

Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt rundt så dejen samler sig.

Tilsæt ost, timian og friskkværnet peber.

Sæt dejen på i små toppe på bagepapir med en teske.

Bages ved 220 grader i 10 minutter.

Skru ned til 175 grader og bag yderligere 15-20 minutter.

Husk at du ikke må åbne for ovnen, mens de bager, da de ellers kan falde sammen.

Opskrift på skønne puffy cheese balls. De passer perfekt til tapas.
Opskrift på skønne puffy cheese balls. De passer perfekt til tapas. Opskrift på skønne puffy cheese balls. De passer perfekt til tapas.

Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du kan finde den igen. Og del rigtig gerne, så bliver jeg så glad!

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.