Opskrift på sprøde ciabattaboller

Ciabattaboller

Ciabattaboller

Det skal du bruge:

50 g gær
6.5 dl lunkent vand
2 tsk groft salt
1 nip sukker
3 spsk ekstra jomfru-olivenolie
500 g Tipo 00 hvedemel
500 g durummel

Ciabattaboller

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål.

Tilsæt salt, sukker, olie og derefter melet lidt af gangen.

Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i 30 min.

Del dejen i 20-24 stykker  og form dem til boller.

Sæt dine ciabattaboller på en meldrysset bageplade, – eller bagesten.

Lad brødene hæve tildækket i 60 min.

Pensel brødene med vand og drys lidt mel over brødene.

Ciabattabollerne bages ca. 15-20 min ved 200 grader. Check at bollerne lyder hule, når du banker let under bunden efter endt bagetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *