Forleden så jeg en opskrift på en tærte med havregrynsbund ovre hos mad-til-mor. Den så så lækker ud, at jeg var nødt til at prøve den samme aften. Det var et så stort hit, at jeg også lavede den, da vi havde nogle venner og deres børn til middag i går.

Da jeg lavede tærten første gang, fik jeg ikke nærlæst opskriften rigtigt Jeg havde derfor overset at havregrynene skulle blendes, så de kom i hele. Men den blev fantastisk. Af samme årsag fik jeg også lidt for meget fyld til min tærteform, så jeg måtte justere lidt på mængden. Her kommer derfor min version af den skønne tærte med havregrynsbund og opskriften på 2 forskellige slags fyld.

Tærte med havregrynsbund

Du skal bruge

Opskriften passer til en tærte.

200 g finvalsede havregryn
1 helt æg + 1 æggehvide (gem blommen til fyldet)
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
2 spsk vand

Sådan laver du havregrynsbund

Bland havregryn, æg, salt og olie sammen i en skål.

Tilsæt vand lidt efter lidt, indtil dejen hænger sammen.

Fordel dejen i en smurt tærteform.

Bages ved 200 grader i 10 minutter.

 

Imens tærtebunden er i ovnen, kan du forberede fyldet. Jeg lavede to forskellige slags fyld da vi havde gæster. En med kylling og bacon og en med laks og spinat. Begge smagte fantastisk.

Tærtefyld med kylling og bacon

Du skal bruge

2 kyllingebrystfileter
1 pk bacon i skiver
10-15 cherrytomater
1 frisk mozarella
2 hele æg + 1 æggeblomme
2 dl mælk
salt og peber

Sådan gør du

Skær kylling og bacon i tern og steg det på panden.
Skær tomaterne i halve.
Fordel det hele i tærtebunden.
Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og peber og hæld det over fyldet.
Riv mozarellaen i mindre stykker og fordel det over fyldet.
Bages ved 200 grader i 30 minutter.

Tærte med havregrynsbund

Tærtefyld med laks og spinat

Du skal bruge

150 g røget laks i skiver
100 g frisk spinat
10-15 cherrytomater
1 frisk mozarella
2 hele æg + 1 æggeblomme
2 dl mælk
salt og peber

Sådan gør du

Skyl spinaten og læg den i tærtebunden.
Riv laksen i mindre stykker og læg den ovenpå spinaten sammen med tomaterne.
Pisk æg og mælk med salt og peber og hæld det over fyldet.
Riv mozarellaen i mindre stykker og fordel det over fyldet.
Bages ved 200 grader i 30 minutter.

Tærte med havregrynsbund

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.