Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for min ismaskine. Jeg får eksperimenteret med alle mulige smagsvariationer. Til stor glæde for familien. I weekenden lavede jeg yoghurtis med citron. Yoghurtis er en anelse sundere og friskere i smagen end flødeis.

Yoghurtis med citron

Citronisen smager superskønt og det giver lige at ekstra pift når den serveres i egen skal. Jeg bruger økologiske citroner, som jeg vasker godt inden jeg skærer dem over og fjerner frugtkødet. Skallerne sætter jeg i fryseren, mens jeg laver isen, så de er kolde og klar til at blive fyldt med is.

Du skal bruge

1 dl sukker
1/2 dl vand
Kornene fra en vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
4 dl 10% græsk yoghurt
3 citroner (Du skal bruge ca. 1 dl af saften til isen)

Sådan laver du yoghurtis med citron

Kog vand og sukker op i en lille gryde og lad det simre, mens du rører rundt indtil sukkeret er opløst.

Stil til side og lad det køle lidt af.

Rør yoghurt, vaniljesukker og citronsaft sammen i en skål.

Tilsæt sukkermassen og rør igen.

Hæld massen i ismaskine og lad den køre i 30 minutter.

Fyld isen i de halve citronskaller og sæt i fryseren.

Ismakiner kan købes LIGE HER [reklamelink]

Yoghurtis med citron

For et ekstra fint look kan du fylde isen i sprøjtepose og sprøjte isen i citronskallerne. Isen skal fryses lidt mere efter den har været i ismaskinen ellers er den lidt for flydende til at sprøjte ud.

Yoghurtis med citron

Malene

2 comments on “Opskrift på yoghurtis med citron”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.