Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget glad for min ismaskine. Jeg får eksperimenteret med alle mulige smagsvariationer. Til stor glæde for familien. I weekenden lavede jeg yoghurtis med citron. Yoghurtis er en anelse sundere og friskere i smagen end flødeis.

Yoghurtis med citron

Citronisen smager superskønt og det giver lige at ekstra pift når den serveres i egen skal. Jeg bruger økologiske citroner, som jeg vasker godt inden jeg skærer dem over og fjerner frugtkødet. Skallerne sætter jeg i fryseren, mens jeg laver isen, så de er kolde og klar til at blive fyldt med is.

Du skal bruge

1 dl sukker
1/2 dl vand
Kornene fra en vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
4 dl 10% græsk yoghurt
3 citroner (Du skal bruge ca. 1 dl af saften til isen)

Sådan laver du yoghurtis med citron

Kog vand og sukker op i en lille gryde og lad det simre, mens du rører rundt indtil sukkeret er opløst.

Stil til side og lad det køle lidt af.

Rør yoghurt, vaniljesukker og citronsaft sammen i en skål.

Tilsæt sukkermassen og rør igen.

Hæld massen i ismaskine og lad den køre i 30 minutter.

Fyld isen i de halve citronskaller og sæt i fryseren.

Ismakiner kan købes LIGE HER [reklamelink]

Yoghurtis med citron

For et ekstra fint look kan du fylde isen i sprøjtepose og sprøjte isen i citronskallerne. Isen skal fryses lidt mere efter den har været i ismaskinen ellers er den lidt for flydende til at sprøjte ud.

Yoghurtis med citron

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.