Jeg lavede panna cotta til dessert nytårsaften og alle, store som små, var begejstrede for den, selvom maverne allerede var godt fyldte ved desserttid.
Det er meget længe siden jeg har lavet panna cotta og jeg husker det som svært. Det er nok derfor der er gået så lang tid. Men det er sket ikke tilfældet. Faktisk er det en af de nemmeste desserter at lave og man kan tilmed lave den i god tid inden den skal serveres. Stort win, hvis man skal have gæster og hellere vil bruge tiden med dem.

Du skal bruge
4 dl piskefløde
50 g sukker
1 vaniljestang
3 blade husblas
Jorbærgelé:
250 g jordbær
1 blad husblas
Sådan laver du panna cotta med jordbærgelé
Læg husblassen i blød i koldt vand
Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud.
Hæld fløde, sukker, vanilje, både korn og stang, i en gryde.
Varm det op til det næsten koger.
Si massen over i en skål eller kande, kasser vaniljestangen og hæld fløden tilbage i gryden.
Vrid husblassen fri for vand og kom det i gryden.
Rør indtil husblassen er opløst.
Hæld fløden tilbage i kanden og sæt det på køl en times tid.
Rør i fløden jævnligt indtil det er kølet af, så slipper du for at vaniljen falder til bunds.
Hæld fløden i portionsglas og sæt på køl i mindst 2 timer
Jordbærgelé:
Hæld en pose frosne jordbær i en gryde og kog det op ved middel varme i 5 minutter.
Blend det sammen med stavblender.
Tilsæt et blad opblødt husblas og rør til det er helt opløst.
Lad det køle helt af inden du hælder det over dine panna cotta.
Sæt på køl til det har sat sig.
Pynt med revet hvid chokolade og server.

Gem opskriften på Pinterest, så du hurtigt kan finde den igen. Og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.