Vi har næsten altid en masse pirogger med oksekødsfyld i fryseren. De er så nemme at tage op og tage med på picnic, på stranden, i bilen, i skole og på arbejde. Vi har spist rigtig mange af dem henover sommeren og Eva elsker når hun får pirogger med i madpakken.

I efterårsferien holdt pigerne og jeg en rigtig hygge-bage-dag. Mest for at få fyldt fryseren med alle de lækkerier Eva bedst kan lide at få med i madpakken. Jeg havde købt alt ind på forhånd og så gik vi i krig med at røre, ælte og forme. Køkkenet lignede noget der var løgn bagefter, men det var top-hyggeligt.

Pirogger med oksekødsfyld

Vi lavede bl.a pølsehorn, pizzasnegle og pizzaboller. Og så lavede vi en kæmpe portion af de skønne pirogger med oksekødsfyld. Det er lige før, at jeg tror, at vi er dækket ind med hjemmebag i madpakken indtil jul.

Du skal bruge

Pirogger:

25 g gær

3 dl vand

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie

100 g fuldkornshvedemel

ca. 400 g hvedemel

1 æg til pensling

Fyld:

Lidt smør eller olie til stegning

1 løg

400 g hakket oksekød

Salt og peber

1/2 tsk tørret timian

50 g bønnespirer

1 rød snackpeber

Sådan laver du pirogger med oksekødsfyld

Pirogger:

Rør gæren ud i lunken vand

Tilsæt salt, sukker og olie og rør rundt.

Tilsæt først fuldkornshvedemelet, dernæst hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen er blød men ikke klistret.

Stil dejen til hævning et lunt sted i en time. Imens kan du lave fyldet til piroggerne.

Del dejen i 12 stykker og rul hvert stykke ud i en cirkel.

Læg fyldet på midten og pensl med æg rundt i kanten.

Træk dejen henover fyldet, så du får en halv cirkel.

Ægget fungere lidt som lim, men tryk alligevel kanten sammen med bagsiden af gaffel.

Sæt piroggerne til hævning i 30 minutter.

Pensl med æg og bag ved 200 grader i 20 minutter.

Fyld:

Hak løget fint og rist det i lidt smør eller olie på en varm pande.

Kom oksekødet på panden og brun det af.

Krydr med salt, peber og timian og lad det simre til kødet er gennemstegt.

Skær snackpeberen i små stykker og tilsæt det sammen med bønnespirer.

Bland det godt sammen og lad det simre et par minutter.

Lad fyldet køle lidt af inden du lægger det i piroggerne.

Opskrift på piroger med oksekød. Skøn både til aftensmad og madpakke

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler, hvor jeg deler en masse inspiration.

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

Malene

1 comment on “Pirogger med oksekødsfyld”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.