De her pizzaboller er altså helt geniale, hvis jeg selv skal sige det. De er så nemme at have med på farten, de har masser af smag og smager ekstra skønt med hjemmelavet pizzasovs, lavet af langtidsbagte cherrytomater.

Pizzaboller

Fyldet kan man variere som man har lyst til. Jeg har lavet dem med ost, skinke og spinat, men man kan fint bruge fx kylling, pepperoni og andre grøntsager.

Jeg har netop fyldt fryseren op, så der er til de næste ture ud i det blå. De smager lige så godt kolde som lune, så det er nemt at tage dem op om morgenen og så er de tøet op ved frokosttid.

Pizzaboller

Pizzaboller

Du skal bruge:

6 dl lunken vand
25 g gær
2 tsk salt
2 tsk tørret oregano
100 g durummel
100 g grahamsmel
ca. 700 g Tipo 00 mel (Eller almindelig hvedemel)
200 g revet ost
200 g skinke
50 g frossen, optøet spinat

Sådan gør du:

Hæld ca. 1 dl vand i en stor skål og rør gæren ud i vandet.

Tilsæt resten af vandet, sammen med salt og oregano.

Tilsæt durummel og grahamsmel og rør godt rundt.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt indtil dejen er elastisk og ikke længere hænger fast på hænderne. Gem lidt af melet til du skal forme bollerne.

Sæt dejen til hævning et lunt sted med et rent klæde over i mindst en time, men gerne længere.

Ælt dejen igennem efter hævning og del dejen i 12 kugler.

Tryk hver kugle flad og læg lidt ost, skinke og spinat i midten.

Fold siderne omkring fyldet, så bollen er helt lukket.

Læg dem på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad.

Lad bollerne efterhæve i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.

Pizzasovs

Pizzasovs

Pizzabollerne smager skønt i sig selv, men bliver ekstra gode, hvis man dypper i en god pizzasovs. Jeg har lavet den lækreste pizzasovs af bagte tomater, som jeg fandt opskriften på hos Bendictesmad.dk De er super nemme at lave og smager helt fantastisk. Du skal bare blende de bagte tomater og evt. smage til med rosmarin, oregano, basilikum eller hvad du nu kan lide.

Det bedste er, at både boller og sovs kan fryses, så det er nemt at tage op, hvis man skal på skovtur. Jeg har frosset tomatsovsen i en isterningebakke beregnet til fødevarer, så er det nemt at tage et par terninger op og putte i en bøtte. De tør hurtigt op og så er der lækker sovs til at dyppe pizzaboller i.

Pizzaboller

Malene

3 comments on “Pizzaboller med hjemmelavet pizzasovs”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.