Første gang jeg skulle lave pumpkin pie, var jeg virkelig på bar bund. Jeg havde aldrig smagt en før – ikke engang set en før – så jeg famlede lidt i blinde, da jeg søgte efter opskrifter. Jeg tror, at der findes lige så mange amerikanske opskrifter, som der findes amerikanske familier. De fleste opskrifter består af en pakke dej, en dåse græskarpuré, en pose krydderiblanding osv., men jeg ville gerne lave den fra bunden, så – inspireret af forskellige opskrifter – fik jeg lavet en som, ifølge Nat, sad lige i skabet.

pumpkin pie

Start med at lave græskarpuréen.

Den kan sagtens laves i forvejen og kan endda fryses.

Vask et græskar grundigt, skær ud i grove stykker og fjern kernerne. Fordel i bradepande og bag ved 125 grader i ca. 3 timer. De er færdige når de er bløde.  Skær skællen af og blend dem til puré.

Der bliver rigtig meget puré ud af et græskar, men det kan som sagt fryses ned i mindre portioner og bruges til fx suppe, dip, flere tærter eller en cheesecake senere.

pumpkin pie

Sådan laver du bunden:

225 g mel
2 æggeblommer
75 g sukker
125 g smør

Ælt ingredienserne godt sammen. Det er bedst at ælte med hænderne. Fordel i en smurt tærteform og prik huller med en gaffel. Bag ved 200 grader i 12 minutter på nederste rille i ovnen.

Sådan laver du fyldet:

2,5 dl græskarpuré
1 dl piskefløde
½ dl mælk
3 æg
1 dl ahornsirup
½ dl sukker
½ dl brun farin
2 spsk. mel
¼ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. stødt ingefær
¾ tsk. stødt kanel

Lun græskarpuréen sammen med fløde og mælk i en gryde. Det må ikke koge,
Pisk æg luftige sammen med sirup, sukker og brun farin. Tilsæt mel og krydderier.
Vend til sidst græskarpuréen i æggemassen og hæld fyldet i den forbagte tærtedej. Fyldet er meget flydende.
Bag midt i ovnen ved 160 grader i ca. 55 minutter

Pumpkin pie kan serveres med flødeskum, vaniljeis, eller min favorit, creme fraiche.

Læs mere her, hvis du vil se hele Thanksgivingmenuen.

Velbekomme og happy Thanksgiving!

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.