Min have bugner af lækker rabarber og jeg har afprøvet et væld af rabarberopskrifter de sidste par uger. Bl.a denne skønne rabarberkage med marcipan.
Jeg er vild med rabarberkage fordi den har den perfekte balance er sød og syrlig smag. Og toppingen af perlesukker og hakkede mandler tilføjer en sprød og knasende overflade. Det er den perfekte forårskage ifølge mine børn. Og jeg er enig!
Prøv også: Min opskrift på blød og saftig Pærekage
xoxo Malene
Rabarberkage med marcipan

Skøn rabarberkage med marcipan og en sprød overflade af perlesukker og hakkede mandler.
- Forberedelse15 min
- Tilberedningstid35 min
- Samlet tid50 min
- Antal pers.8
Ingredienser
- 2 æg
- 100 g sukker
- 100 g smeltet smør
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g revet marcipan
- 200 g rabarber
- 2 spsk perlesukker
- 30 g hakkede mandler
Sådan gør du
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Tilsæt det smeltede smør.
Rør bagepulver, vaniljesukker og mel i dejen.
Rens og skær rabarberstænglerne i stykker af ca. 1 cm. og vend det i dejen sammen med revet marcipan.
Kom dejen i en smurt tærteform og drys perlesukker og hakkede mandler over.
Bages ved 175 grader i 35 minutter.
Rabarberkage smager rigtig godt sammen med creme fraiche eller vaniljeis.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.
Pingback: Rabarberfavoritter - alle de bedste opskrifter - Helt op til månen