Risengrød hører julen til. Det smager jo dejligt hele året, men op til jul er det bare mere specielt. Vi spiser altid risengrød 1. december, for ligesom at skyde julemåneden igang. Faktisk har vi tyvstartet lidt, men pyt med det. Det kan jo spises flere gange 😉

Risengrød

I år har jeg lavet æblekompot til og det var et lækkert pift til den klassiske risengrød med kanelsukker og smørklat.

Risengrød

Du skal bruge

5 dl vand
5 dl grødris
2 l sødmælk eller letmælk
1 tsk salt

Sådan gør du

Kog ris og vand i 2 minutter

Tilsæt mælk og kog det op, mens du rører i gryden.

Skru ned for varmen og lad det simre en times tid. Der skal røres i gryden med jævne mellemrum.

Smag til sidst til med salt og server rygende varm.

Risengrød

Æblekompot

Du skal bruge

3 æbler
1 dl vand
70 g sukker
1 kanelstang

Sådan gør du

Fjern skræl og kerner fra æblerne og skær dem i tern.

Hæld dem i en gryde sammen med vand og sukker og kog det op.

Knæk kanelstangen og læg den ved.

Kog æblerne til de er møre og let udkogte.

Fjern kanelstangen og lad kompotten køle af.

Risengrød

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.