Vi er glade for kød herhjemme, men vi forsøger os med en kødløs dag mindst en gang om ugen og forleden blev det til risgratin med sprød crust. Den smager så godt med artiskok og spinat og den sprøde cheddar crust giver et godt knas til retten.

Risgratin med sprød crust

Der er rigeligt til 4 personer i denne opskrift. Du kan evt. supplere med en god salat. Den vil også være skøn bare som tilbehør til fx. koteletter eller kyllingefilet.

Du skal bruge

200 g jasminris

4 dl hønsebouillon

1/2 rødløg

100 g spinat

4 artiskokhjerter

4 æg

2 dl mælk

100 g ost

75 g smør

2 dl pankorasp

140 g revet cheddar

Sådan laver du risgratin med sprød crust

Kog risene i hønsebouillon og køl dem af.

Pisk æg og mælk sammen.

Hak rødløg fint og skær artiskokhjerterne i grove stykker

Tilsæt rødløg, artiskok, spinat og ost og rør det godt sammen.

Bland risene i og hæld det hele i et ildfast fad.

Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Smelt smør og bland det med pankorasp og revet cheddar.

Spred det over den næsten færdige risret og bag yderligere 10 minutter ved 225 grader til crust’en er dejlig sprød.

Risgratin med sprød crust

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.