Vi er glade for kød herhjemme, men vi forsøger os med en kødløs dag mindst en gang om ugen og forleden blev det til risgratin med sprød crust. Den smager så godt med artiskok og spinat og den sprøde cheddar crust giver et godt knas til retten.

Der er rigeligt til 4 personer i denne opskrift. Du kan evt. supplere med en god salat. Den vil også være skøn bare som tilbehør til fx. koteletter eller kyllingefilet.
Du skal bruge
200 g jasminris
4 dl hønsebouillon
1/2 rødløg
100 g spinat
4 artiskokhjerter
4 æg
2 dl mælk
100 g ost
75 g smør
2 dl pankorasp
140 g revet cheddar
Sådan laver du risgratin med sprød crust
Kog risene i hønsebouillon og køl dem af.
Pisk æg og mælk sammen.
Hak rødløg fint og skær artiskokhjerterne i grove stykker
Tilsæt rødløg, artiskok, spinat og ost og rør det godt sammen.
Bland risene i og hæld det hele i et ildfast fad.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
Smelt smør og bland det med pankorasp og revet cheddar.
Spred det over den næsten færdige risret og bag yderligere 10 minutter ved 225 grader til crust’en er dejlig sprød.
