Har du prøvet at lave et kransekagetårn selv? Det er meget nemmere end det ser ud. Her kan du se hvordan man får ringene i den helt rigtige størrelse.

Årsagen til at vi spiser kransekage nytårsaften bunder kun i, at vi danskere elsker at have traditioner. Der er ingen dybere mening med kransekagen. Kun at den ligesom hører til nytårsaften, i stil med dronningens nytårstale, halvfems års fødselsdagen og en sang om Kong Christian ved midnat. Det er bare noget der hører sig til, ik? Og så smager kransekage jo bare perfekt til et glas champagne.

kransekagetårn

Du skal bruge

375 gram marcipan
175 gram sukker
1 bæger pasteuriseret æggehvide

Pynt
100 gram flormelis
ca. 5 tsk. pasteuriseret æggehvide
100 gram chokolade

Sådan laver du et kransekagetårn

Marcipan, sukker og æggehvide æltes godt sammen.

Del dejen op i to lige store portioner.

Rul hver portion til 60 cm lange pølser

Den ene pølse skæres ud i hhv. 15, 18 og 27 cm.

Den anden skæres i hhv. 12, 21 og 24 cm.

Det overskydende stykke er toppen af kransekagen. Tril det til en kugle og tryk den lidt så den får form som en kegle.

Form en ring af hvert stykke kransekagedej og tryk dem lidt spidse.

Bag ringene på en bageplade ved 190 grader i 10-15 minutter.

Kransekageringene skal køles helt af inden du pynter dem.

Rør flormelis og æggehvide sammen.

Hæld glasuren i en sprøjtepose med en lille tyl eller i en frysepose med et meget lille hul i det ene hjørne.

Sprøjt glasuren over kransekageringene i zig-zag.

Smelt chokolade over vandbad.

Læg den største kransekagering på et fad. Smør chokolade på bunden af den næststørste ring og lag den ovenpå den store ring. Der skal kun så meget chokolade på, at den kan klistre fast til ringen under.

Fortsæt indtil du når toppen af dit kransekagetårn.

Pynt med nytårspynt.

Rigtig god fornøjelse og godt nytår! 🙂

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.