Sådan tilbereder du en hummer

Jeg er vild med (næsten) al fisk og skaldyr, men hummer er min absolutte favorit.

Hummer

Hummer er virkelig en luksusspise og det er så vanvittigt dyrt, i hvert fald til vores budget, at vi gør det meget sjældent. Første gang vi fik hummer, var da vi lige var flyttet sammen og siden har vi aftalt, at vi skal have hummere ved en speciel lejlighed én gang om året. Siden har vi fejret barnefødsler og huskøb og – når der ikke har været store begivenheder – Nats fødselsdag med denne luksusret.

I USA er hummere er noget billigere end i Danmark. Specielt da vi var i Maine sidste år nød vi godt af den lækre delikatesse. På mange restauranter kan man få en hummer – tilberedt og med tilbehør – til omkring 100-120 kr. Noget af en forskel fra Danmark, hvor de billigste koster næsten 200 kr. pr. stk. hos fiskehandlere. I Maine kan man få hele hummere, lobster salad, lobster soup, lobster rols, lobster sandwich, grilled lobster, baked lobster, fried lobster og meget andet. Man kan endda få lobster ice cream. Det var vist næsten den eneste variation vi ikke prøvede. Det lød bare for mærkeligt.

Hummer

Sådan tilbereder vi hummer

Når vi spiser hummer herhjemme, er det den helt klassiske version. Vi serverer hummeren hel og spiser den med bagte kartofler, kogte majskolber og hvidløgsflüte. Hummerkødet dypper vi i en skål med vand og så i smeltet smør. Mums det smager lækkert.

I mangel af rigtigt værktøj bruger vi en nøddeknækker til at brække kløerne op og pålægsgafler til at få kødet ud med.

Der er to måder at koge en hummer på. Enten skal den levende hummer ned i spilkogende vand med hovedet først (Vent på at vandet koger igen, hvis der skal flere hummere i gryden), Eller også kan man stikke en skarp, spids kniv ned i krydset lige ved hummerens nakke. Så dør den øjeblikkeligt.

Hummeren skal koge i 10 minutter. Pas på med at koge den for længe, da kødet kan blive hårdt, hvis det får for meget.

Hummer

Hummer

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen