Vi har været virkelig heldige med tomater i drivhuset i år. Vi har næsten haft flere end vi selv kunne spise, så venner og familie er blevet begavet med søde solmodne tomater og så har jeg lavet rigtig mange glas soltørrede tomater.

Det var egentlig tanken, at vi så kunne have lækre smagfulde soltørrede tomater lidt ind i vinteren, men de bliver spist, inden vi når så langt. Vi bruger dem på pizza, i salater, i boller og til tomatsovs. Eller bare som snack.

Brug dem fx til at lave en skøn tomatpesto og brug pestoen i pizzaboller.

Soltørrede tomater

Du skal bruge

Tomater
Olivenolie
Salt
Sukker

Sådan laver du soltørrede tomater

Vask tomaterne godt og skær dem i halve.

Læg dem på bagepapir på en bageplade med skæresiden opad.

Dryp med lidt olivenolie, et lille drys salt og en smule sukker.

Tørres i ovnen ved 100 grader i 4 timer.

Kom tomaterne i et glas og fyld op med olivenolie.

Soltørrede tomater

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagtavler for meget mere inspiration.

Soltørrede tomater

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.