Vi har lavet skumfiduser herhjemme. Tænk at det er så nemt og så meget billigere end at købe dem. De smager nøjagtig som de købte.
Vi har både lavet almindelige hvide skumfiduser og så lavede jeg forsøget med tranebær-skumfiduser i anledning af Thanksgiving, hvor tranebær jo er en vigtig ingrediens. De blev smukt lyserøde og smager dejligt. Pigerne er mest vilde med de lyserøde. Nok mest på grund af farven. De er knap så søde som de hvide. Det er måske, fordi det syrlige fra tranebærrene nedtoner sukkersmagen en anelse?
Opskrift på skumfiduser med tranebær
2 dl. tranebærjuice
400 g sukker
10 tsk. gelatine*
10 spsk vand
Flormelis
* Gelatine fås fx i Føtex, men kan sagtens erstattes af husblas. Du skal bruge 20 blade husblas.
Sådan gør du
Hæld tranebærjuice og sukker i en gryde.
Sæt gelatinen i blød i vandet.
Bring sukkermassen I kog og lad det koge op til 110 grader og sluk derefter for varmen.
Tilsæt den opblødte gelatine og rør rundt til det er helt smeltet.
Hæld massen i en skål og pisk i ca. 10-15 minutter til det er luftigt.
Hæld massen i en firkantet plastbeholder eller bradepande, som er foret med husholdningsfilm og drysset med flormelis. Brug en dejskraber til formålet. Massen er meget klistret.
Sæt i fryseren et par timer.
Drys flormelis ud på bordet og vend massen ud på.
Skær i mindre firkanter med en skarp kniv.
Klassiske hvide skumfiduser
De hvide er lavet med vand i stedet for tranebærjuice og så har jeg tilsat en vaniljestang. Dvs. kornene fra vaniljestangen, men selve stangen er kun kogt med indtil gelatinen kom i.
Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du nemt kan finde den igen.