Sankt Hans aften stod den på mini-bål og s’mores herhjemme.
Vi havde planlagt at tage til børne-Sankt Hans, men jeg var alene med pigerne og det regnede, så ville det bare ikke have været så hyggeligt som håbet. Jeg valgte derfor at aflyse den tur. Pigerne havde også allerede holdt Sankt Hans i børnehaven.
I stedet inviterede jeg min veninde, som også var alene med sine to børn, og min søster på besøg og så lavede vi s’mores på terrassen under halvtaget. Det var SÅ hyggeligt og hold nu op, hvor de smagte godt!
Sådan lavede vi s’mores
I mangel af bedre lavede jeg et lille bål i vores kuglegrill. Vi satte skumfiduser på træspyd, som havde ligget i vand i 10 minutter (så de ikke brændte når de kom over ilden). Da skumfiduserne var helt bløde, lavede vi sandwich med kiks, pålægschokolade, skumfidus, pålægschokolade, kiks. Mas dem sammen og tag en bid. Himmelsk!
Det er første gang jeg har smagt s’mores. Det er kun blevet til ristede skumfiduser på bål et par gange. S’mores er jo mest en amerikansk ting, så Nat har smagt dem masser af gange. Han har tit snakket om, at vi skulle lave dem, men han har ikke kunnet finde de helt rigtige kiks til formålet. Til rigtige s’mores skal man nemlig bruge grahamskiks.
Ved hjælp af Google, fandt jeg ud af, at de er ret nemme at lave selv, så det gik jeg i gang med og det det tog ingen tid. Bortset fra hviletiden.
Du skal bruge:
50 g blødt smør
75 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 nip salt
3/4 dl vand
Sådan gør du:
Rør smør, salt og mel sammen til smørret er helt smuldret.
Tilsæt vand og ælt igennem.
Sæt dejen på køl i en times tid.
Rul dejen ud tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og stik kiks ud i den ønskede form.
Læg kiksene på en bradepande på bagepapir.
Bages ved 190 grader i ca. 15 min. Husk at holde øje med dem, så de ikke får for meget.
Mmh, hvor ser det lækkert ud og sikke en hyggelig aften det må have været! <3
Tak Emilie <3 Ja det var en virkelig hyggelig aften.
Det ser virkelig lækkert og hyggeligt ud☺️
Tak Camilla <3
Hvor er de dog søde!
– A
Tak skal du have <3
Pingback: Popcorn over bål - Helt op til månen