I går fik vi spejlæg til dessert. Det lyder som en lækker dessert, ik? Det var selvfølgelig en sød en af slagsen.

Spejlæg til dessert

Jeg havde inviteret gæster til min fødselsdag og egentlig havde jeg planlagt, at vi skulle have pavlova, men i sidste sekund ændrede jeg mening og lavede 10 mindre bunde i stedet for én stor.

Det skønne ved denne dessert er, at bundene kan laves på forhånd, så de bare skal pyntes inden servering.

Du skal bruge

5 pasteuriserede æggehvider (4 bægre)
350 g sukker
1 nip salt
2 tsk eddike
3 dl piskefløde
1 ds. ferskner
Evt. lidt fintrevet chokolade

Sådan laver du spejlæg til dessert

Pisk æggehviderne helt stive sammen med salt.

Tilsæt eddike og pisk sukker i lidt af gangen til massen bliver blank og skinnende. Der skal piskes i ret lang tid.

Fordel æggehvidemassen i 10 cirkler på to bradepander med bagepapir.

Bages ved 130 grader varmluft i ca en time til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sluk ovnen efter en time og lad kagerne køle af i ovnen.

Når kagen er kold, fordeles flødeskum ud over bundene.

Læg en halv fersken på hver bund.

Hav evt. lidt mørk chokolade og et fint rivejern på bordet, så kan dine gæster drysse lidt “peber” på deres spejlæg.

Spejlæg til dessert

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.