Sprøde broccolikugler med ost

Jeg lavede de lækreste sprøde broccolikugler forleden. Vi fik dem som tilbehør til vores aftensmad. Og resten spiste Nat og jeg som snack senere på aftenen. Kender du den slags snack, som man bare ikke kan holde fingrene fra? Ligemeget hvor meget man prøver. Den slags er de her broccolikugler.

Broccolikugler er ret nemme at lave, men der kan blive rigtig mange kugler ud af denne opskrift, så det tager lidt tid at panere. Jeg fortrækker dem i hapse-størrelse, men hvis du vil spare lidt tid med paneringen, kan du sagtens lave dem større. fx. frikadellestørrelse.

Prøv også: min opskrift på puffy cheese balls, små vandbakkelser med ostesmag. 

xoxo Malene

Sprøde broccolikugler med ost

Broccolikugler

Sprøde, lækre broccolikugler med ost er så skønne som tilbehør til aftensmaden eller som en lille snack. De smager bedst lune.

  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid10 min
  • Samlet tid20 min

    Ingredienser

    • 500 g broccoli
    • 2 æg
    • 100 g revet cheddar
    • 100 g revet mozzarella
    • 50 g revet parmesan
    • 2 dl pankorasp
    • Olie til stegning

    Panering

    • 2-3 æg
    • Pankorasp

    Sådan gør du

    1

    Skyl broccolien og fjern stokken.

    Kog eller damp broccolien al dente. Der må gerne være lidt bid i den.

    Pisk æggene i en skål.

    Hak broccolien i små stykker og bland det sammen med de piskede æg.

    Tilsæt ost og rasp og bland det hele godt sammen.

    Pisk æg sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld lidt pankorasp i en anden dyb tallerken.

    Form små kugler af broccolimassen og vend dem først i æg og så i rasp.

    Kom godt med olie en en dyb pande og varm det op. 

    Steg de panerede broccolikugler i olien.

    Læg dem på fedtsugende papir eller køkkenrulle

    Broccolikugler med ost

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen