Når jeg laver kyllingefrikadeller, laver jeg altid en ordentlig portion ad gangen, så der også er til madpakken. I stedet for at stå over stegepanden i lang tid, når der er så mange, så synes jeg det er nemmere at lave dem i ovnen.

Både nemmere, men også meget sundere, da man sparer fedtstoffet til stegning.

Jeg har lavet disse med soltørrede tomater for ekstra smag og broccoli for ekstra sundhed. Og de blev super gode!

Opskrift på sunde kyllingefrikadeller med broccoli og soltørrede tomater i ovn

Du skal bruge

1 kg kyllingefars

2 æg

1 stort finthakket løg

100 g hakkede soltørrede tomater (1 glas)

400 g kogt broccoli

Ca. 2 dl havregryn

Salt og peber

Sådan laver du kyllingefrikadeller i ovn

Kom kyllingefars, æg, løg, salt og peber i en stor skål.

Hæld overskydende olie fra de soltørrede tomater, dog uden at dræne dem. Der må gerne følge lidt olie med i farsen.

Hak den kogte broccoli til hæld det i farsen.

Tilsæt havregryn lidt af gangen, mens du rører det hele godt sammen, indtil farsen er fast og ikke længere flyder ud.

Sæt farsen på køl i en halv times tid.

Form frikadeller med en spiseske og din håndflade og sæt dem på bagepapir på en bageplade.

Steges i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter

Opskrift på sunde kyllingefrikadeller med broccoli og soltørrede tomater i ovn

Husk at gemme opskriften på Pinterest til senere brug. Og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.