Når jeg laver kyllingefrikadeller, laver jeg altid en ordentlig portion ad gangen, så der også er til madpakken. I stedet for at stå over stegepanden i lang tid, når der er så mange, så synes jeg det er nemmere at lave dem i ovnen.
Både nemmere, men også meget sundere, da man sparer fedtstoffet til stegning.
Jeg har lavet disse med soltørrede tomater for ekstra smag og broccoli for ekstra sundhed. Og de blev super gode!

Du skal bruge
1 kg kyllingefars
2 æg
1 stort finthakket løg
100 g hakkede soltørrede tomater (1 glas)
400 g kogt broccoli
Ca. 2 dl havregryn
Salt og peber
Sådan laver du kyllingefrikadeller i ovn
Kom kyllingefars, æg, løg, salt og peber i en stor skål.
Hæld overskydende olie fra de soltørrede tomater, dog uden at dræne dem. Der må gerne følge lidt olie med i farsen.
Hak den kogte broccoli til hæld det i farsen.
Tilsæt havregryn lidt af gangen, mens du rører det hele godt sammen, indtil farsen er fast og ikke længere flyder ud.
Sæt farsen på køl i en halv times tid.
Form frikadeller med en spiseske og din håndflade og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
Steges i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter

Husk at gemme opskriften på Pinterest til senere brug. Og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration