Eva er lige startet i SFO og skal for første gang til at have madpakke med. Vi er stadig ved at prøve os frem i forhold til hvad der er bedst at få med og hvor meget hun kan spise. En ting er sikkert, minipizza er et stort hit.
Denne opskrift er af den sundere slags og jeg har ingen skrupler over, at hun får en minipizza med som snack ved siden af rugbrød og grøntsager. Dejen er lavet med fuldkornshvedemel og fylder derfor mere i maven end almindelig pizzadej, selvom den er lys.
Se også hvordan vi laver super hurtige og nemme minipizzaer,
når aftensmaden skal gå stærkt:
De nemmeste minipizzaer
Jeg har lavet en stor portion pizzaer, som jeg har frosset ned, så det lige er til at tage et par stykker op ad gangen, når de skal med i madpakken. Eva har selv hjulpet med at ælte dej, stikke dem ud i blomsterform og lægge fyld på. Og det gør det jo ekstra specielt, for en stor pige, at have dem med i SFO.
Du skal bruge
25 g gær
2,5 dl lunken vand
1 tsk salt
100 g Tipo00 mel
300 g økologisk fuldkornshvedemel
Sådan laver du minipizza
Rør gæren ud i lunken vand.
Tilsæt salt og mel og ælt det godt sammen til du får en smidig dej.
Lad dejen hæve en time i skålen med et rent klæde over.
Rul dejen ud og brug en udstikker til at lave pizzabunde i ønsket form. Vi brugte en blomsterudstikker. Ælt det overskydende dej sammen og rul det ud igen, så du får brugt al dejen.
Du kan også bare dele dejen op i 20 kugler og rulle dem til flade cirkler.
Læg pizzabundene på bagepapir på en bageplade og kom fyld på.
Eva valgte tomatsovs, ost, skine og majs, men alt hvad man kan lide kan selvfølgelig bruges.
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
Pizzaerne er dejligt sprøde, når de lige er færdige eller hvis de varmes op. I madpakken er de knap så sprøde, men Eva elsker dem alligevel.

Sunde minipizza til madpakken
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 100 g Tipo00 mel
- 300 g fuldkornshvedemel
Sådan gør du
-
Rør gæren ud i lunken vand.
-
Tilsæt salt og mel og ælt det godt sammen til du får en smidig dej.
-
Lad dejen hæve en time i skålen med et rent klæde over.
-
Rul dejen ud og brug en udstikker til at lave pizzabunde i ønsket form. Vi brugte en blomsterudstikker. Ælt det overskydende dej sammen og rul det ud igen, så du får brugt al dejen.
-
Du kan også bare dele dejen op i 20 kugler og rulle dem til flade cirkler.
-
Læg pizzabundene på bagepapir på en bageplade og kom fyld på.
-
Eva valgte tomatsovs, ost, skine og majs, men alt hvad man kan lide kan selvfølgelig bruges.
-
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
Opskriftsnoter
Pizzaerne er dejligt sprøde, når de lige er færdige eller hvis de varmes op. I madpakken er de knap så sprøde, men Eva elsker dem alligevel.