Lige nu har vi så mange jordbær i haven, at vi næsten ikke kan nå at spise os ud af dem. Nogen af dem har jeg brugt til at lave syltetøj. Det er så nemt at lave og smager så dejligt. Lige i øjeblikket smager det ekstra godt, når man kan sidde i haven om morgenen og spise friskbagt brød med syltetøj. Så skønt.

Syltetøj

Jeg har lavet denne portion med lidt ingefær i. Ikke noget der smager meget igennem, men det giver lige et lille twist til syltetøjet som jeg er vild med.

Du skal bruge:

500 g bær

250 g syltesukker med pektin

Ca. 1 cm revet frisk ingefær

2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

Vask bærrene og skær dem i mindre stykker.

Put alle ingredienser i en gryde og kog det op i ca. 5 minutter.

Hæld syltetøj på skoldede varme glas med låg og sæt dem på køl.

 

Jeg foretrækker syltetøj med ‘klumper’ i, når det er lavet med friske bær, men det kan sagtens blendes, hvis man som jeg, har små børn, som helst vil have det helt uden klumper i.

Syltetøj

Vi har også hindbær i haven, men desværre ikke helt nok til at lave syltetøj af. I stedet har jeg lavet en portion hindbærsyltetøj af frosne hindbær. Mums, det smager også godt. Du skal bruge lige så mange gram frosne bær som friske.

Syltetøj

Malene

3 comments on “Syltetøj med et strejf af ingefær”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.