Endelig er det lykkes mig at lave en tzatziki, som jeg kan selv kan lide; nemlig tzatziki med blomkål. Jeg har selvfølgelig før smagt tzatziki med agurk – og også prøvet at lave det selv, uden at jeg blev mere begejstret for det.

Men denne her! Mums! Den er altså bare god. Den smager af rigtig tzatziki, men blomkål og kerner gør, at der kommer et anderledes bid i retten og det virker bare bedre for mine smagsløg. Og så er den super nem at lave ovenikøbet. Prøv selv, og lad mig høre hvad du synes.

Tzatziki med blomkål

Du skal bruge

1 lille blomkålshoved
2 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 stor håndfuld feldsalat
ca. 1/2 dl solsikkekerner
Salt og peber

Tzatziki med blomkål

Sådan laver du tzatziki med blomkål

Skyl blomkålshovedet og del det op i mindre buketter. Læg buketterne i en skål eller gryde og overhæld med kogende vand. Lad dem stå i 5-10 minutter og hæld dem i en si og lad dem dryppe godt af.

Bland græsk yoghurt, knust hvidløg, salt og peber i en skål.

Tilsæt de afdryppede, kolde blomkålsbuketter sammen med feldsalat og solsikkekerner og vend det rundt.

Du kan med fordel lave tzatzikien i god tid, og gerne dagen før, så hvidløgssmagen bliver mere gennemtrængende.

Blomkålstzatziki

*****

Husk at gemme opskriften på Pinterest. Og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

*****

GemGem

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.