Pitabrød er virkelig nemme at lave selv og hitter både til frokost, aftensmad og i madpakken. Jeg elsker at fyldet kan varieres efter det man lige har til rådighed eller har lyst til den dag.

Hjemmelavede pitabrød

Mit egen yndlingsfyld er rejer, æg og selvfølgelig masser af grøntsager. Men vi bruger også tit kylling, hakket oksekød eller noget spicy oksekød i tynde skiver. De her pitabrød er super nemme at lave og smager fantastisk. Mange gange bedre end de købte.

Du skal bruge

3 1/2 dl lunkent vand
25 gram gær
1 tsk groft salt
500 g TIPO00 hvedemel (Du kan også bruge almindeligt hvedemel, eller en grovere type)

Sådan laver du pitabrød

Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt salt.

Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt det rigtigt godt sammen.

Lad dejen hæve et lunt sted i en time.

Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller.

Rul hver bolle ud til en cirkel på ca. 1/2 cm tykkelse.

Lad dem hæve i ca. 10 minutter.

Bages ved 250 grader i 5-8 minutter – hold øje med at de ikke bliver for hårde.

Hjemmelavede pitabrød

Hjemmelavede pitabrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Hævetid 1 time 20 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Lunken vand
  • 25 g Gær
  • 1 tsk Groft salt
  • 500 g TIPO00 mel Du kan også bruge alm. hvedemel eller groft mel.

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.

    Tilsæt salt.

    Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt det rigtigt godt sammen.

    Lad dejen hæve et lunt sted i en time.

    Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller.

    Rul hver bolle ud til en cirkel på ca. 1/2 cm tykkelse.

    Lad dem hæve i ca. 10 minutter.

    Bages ved 250 grader i 5-8 minutter - hold øje med at de ikke bliver for hårde.

Hjemmelavede pitabrød

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.