And er Evas livret, så vi får det ret ofte herhjemme. For det meste er det bare andebryst, når vi kun er os fire og så lader vi andestegen høre til juleaften eller Mortens aften. Men sådan som pigerne efterhånden spiser and, så kan vi snart ikke nøjes med et enkelt andebryst til hver mere.
Forleden fik vi igen andebryst. Jeg havde kartofler til overs fra dagen før, som jeg brasede sammen med gulerødder på panden i andefedt. Mums, hvor smagte det skønt. Vi fik en lækker rødkålssalat ved siden af.
xoxo Malene
Sprødt pandestegt andebryst med brasede kartofler

- Forberedelse5 min
- Tilberedningstid10 min
- Samlet tid15 min
- Antal6 glas
- Antal pers.6
- KØKKEN
- Dansk
- VELEGNET SOM
Ingredienser
- 4 andebryster (160-200 g)
- Salt
- Kogte kartofler
- Kogte gulerødder
Sådan gør du
Rids skindet uden at skære ned i kødet.
Gnid salt på.
Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og skru op for fuldt blus.
Steg et par minutter til det meste af fedtet er smeltet af.
Skru ned for varmen og steg et par minutter mere til skindet er sprødt.
Vend og steg ca. 5 minutter på den anden siden.
Tag andebrysterne af panden og lad dem hvile mens du laver kartoflerne.
De kogte kartofler og gulerødder skæres i grove tern.
Hæld det meste af fedtet fra panden og steg kartofler og gulerødder til de er sprøde og lækre.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.
Pingback: Rødkålssalat - Frisk og knasende salat til andestegen.