And er Evas livret, så vi får det ret ofte herhjemme. For det meste er det bare andebryst, når vi kun er os fire og så lader vi andestegen høre til juleaften eller Mortens aften. Men sådan som pigerne efterhånden spiser and, så kan vi snart ikke nøjes med et enkelt andebryst til hver mere.

Andebryst med rødkålssalat

Forleden fik vi igen andebryst. Jeg havde kartofler til overs fra dagen før, som jeg brasede sammen med gulerødder på panden i andefedt. Mums, hvor smagte det skønt. Vi fik en lækker rødkålssalat ved siden af.

Du skal bruge

4 andebryster (160-200 g)
Salt
Kogte kartofler
Kogte gulerødder

Sådan laver du andebryst med andebrasede kartofler og gulerødder

Rids skindet uden at skære ned i kødet.

Gnid salt på.

Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og skru op for fuldt blus.

Steg et par minutter til det meste af fedtet er smeltet af.

Skru ned for varmen og steg et par minutter mere til skindet er sprødt.

Vend og steg ca. 5 minutter på den anden siden.

Tag andebrysterne af panden og lad dem hvile mens du laver kartoflerne.

De kogte kartofler og gulerødder skæres i grove tern.

Hæld det meste af fedtet fra panden og steg kartofler og gulerødder til de er sprøde og lækre.

Andebryst med rødkålssalat

Rødkålssalat

Sådan laver du en lækker rødkålssalat

Snit et kvart rødkål

Skær 1 appelsin og 1 æble i halve både.

Læg det i en skål og tilføj en håndfuld grofthakkede valnødder

Lav en dressing af 1 tsk honning, 1 spsk æblecidereddike og 1 spsk olivenolie og hæld det over salaten.

Rødkålssalat

med appelsin, æble, valnødder og lækker dressing

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.