Jeg laver rigtig tit en caprese pastasalat til mig selv til frokost. Især her om sommeren. Jeg synes det er en skøn og frisk frokostsalat.

I forvejen er jeg vild med alt caprese – altså tomater, frisk mozzarella og basilikum. Der er noget dejligt sommer-agtigt over den smagssammensætning.

Caprese pastasalat smager, om muligt, endnu mere fantastisk med lidt balsamicoglaze på toppen. Det har sådan en lækker sød-syrlig smag. Man kan købe glazen færdig, men det er virkelig nemt at lave den selv. Og den kan holde sig længe i køleskabet.

Læs også Bagt avokado caprese

Opskrift på Caprese pastasalat med balsamico glaze

Opskriften er til 2 portioner. Eller til 4 hvis du serverer den som tilbehør til fx. et skønt grillet kyllingebryst.

Du skal bruge

250 g penne

150 g frisk mozzarella

200 g cherrytomater

Frisk basilikum

Balsamico glaze (se opskriften længere nede)

Sådan laver du caprese pastasalat.

Kog penne efter anvisningen på pakken.

Lad mozzarellaen dryppe af.

Skær tomaterne i halve.

Bland det hele sammen og dryp lidt balsamico glaze over.

Du kan toppe din caprese pastasalat med olivenolie eller rød balsamico. Eller du kan lave en nem glaze til at hælde over.

Sådan laver du balsamico glaze

2 dl rød balsamico

1 spsk brun farin

Kom begge dele i en gryde og lad det koge ind til den halve mængde. Det tager ca. 20 minutter. Hold godt øje med konsistensen. Dt bliver nemlig lidt tykkere når det er kølet af.

Du skal kun bruge en lille smule af det som topping, men balsamicoglazen kan holde sig i køleskabet i et par måneder.

Opskrift på Caprese pastasalat med balsamico glaze

Har du opslagstavler på Pinterest? Hop over og begynd at gemme alle dine favoritter. Følg gerne mine opslagstavler, så sender jeg daglig inspiration i din retning.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.