Gåsetårnet i Vordingborg ligger så smukt med udsigt over på Sjællands sydkyst med udsigt over Storstømmen.
Gåsetårnet
Vi valgte et sted, hvor man ikke behøver at skulle gå alt for meget. Og her var Gåsetårnet og Vordingborg slotsruin helt perfekt. Det kræver lidt balance og gode ben at komme op i toppen af tårnet, men resten af området og udsigten er virkelig skøn.
Gåsetårnet har fået sit navn fordi der sidder en guldgås på toppen af tårnet. Den blev sat der af Valdemar Atterdag som en hån mod fjenderne, for at fortælle dem, at han ikke var mere bange for dem, end for en gås.
Tårnet blev, efter borgens forfald, brugt som fængsel og er en af grundene til at det står endnu, selvom resten af borgen er i ruiner. Gåsetårnet er 36 meter højt og man kan, mod betaling, komme op i toppen af tårnet og nyde udsigten. Undervejs er der udstillinger om tårnets historie.
Turen er ikke for gangbesværede eller folk med uorden i balancesansen. Trapperne er meget stejle og visse steder meget smalle, men vi klarede det op – og ned igen. Ihvertfald den yngste og næstyngste generation af selskabet.
Vordingborg slotsruin
Vordingborg blev bygget i 1160 af Valdemar den Store, men udvidet med tårne i 1360’erne af Valdemar Atterdag. Faktisk var der hele 9 tårne på den gamle borg, men gåsetårnet er det eneste der står endnu.
Man kan dog stadig se en hel del af ruinerne og med den interaktive iPad, kan man se mere om hvordan borgen engang har set ud.
Vi fik allesammen udleveret iPads og børnene synes det var fantastisk med en opfordring til at se på iPad. De fandt dog hurtigt ud af, at man skulle bevæge sig rundt på hele området imens. Men de syntes det var sjovt og de fik rigtig lang tid til at gå med at gå på opdagelse.
Området ved slotsruinen har også café, toiletter, butik og et stort historisk museum. Man kan sagtens få en hel dag til at gå med historielektioner, hygge og leg. Skulle man kun have et par timer til rådighed til besøget, så kan man også sagtens nå det hele.