Foccacia

Det sprøde salte foccacia brød smager simpelthen så godt og det fungerer perfekt som madbrød til de fleste retter. Vi får det tit til suppe, fx grøntsagssuppe eller klar suppe med kylling.

Foccacia kan også serveres som det kendes bedst i Italien. Nemlig som antipasto; en ret der bliver serveret som forret eller endda inden forretten. Prøv at brække brødet i mindre stykker og dyp det i en god olivenolie. Det smager skønt

xoxo Malene

Foccacia

Foccacia bliver endnu bedre af at hæve rigtig længe på køl. Lav gerne dejen dagen før du skal bage.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid35 min
  • Antal pers.8

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 3 tsk flagesalt
  • 1 kg tipo 00 mel
  • 1 dl olivenolie
  • Sorte oliven
  • Rosmarin

Sådan gør du

1

Rør gæren ud i koldt vand i en stor skål.

Tilsæt salt og mel og ælt godt igennem i mindst 10 minutter.

Læg film over skålen og sæt den i køleskabet. Den skal hæve i mindst 3 timer, men gerne til dagen efter.

Hæld olivenolie i en bradepande og læg dejen ovenpå.

Tag lidt olivenolie på hænderne og pres dejen helt ud til kanterne.

Lav huller i dejen med en finger og kom hele sorte oliven i hullerne.

Drys med flagesalt og frisk rosmarin.

Lad din foccacia hæve i 30 minutter på køkkenbordet.

Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter

Foccacia kan sagtens fryses. Pak brødet ind i papir eller en frysepose, mens det stadig er lidt lunt og læg det i fryseren.

Foccacia

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen