Foccacia

Foccacia

Foccacia bliver endnu bedre af at hæve rigtig længe på køl. Lav gerne dejen dagen før du skal bage.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid35 min
  • Antal pers.8

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 7 dl koldt vand
  • 3 tsk flagesalt
  • 1 kg tipo 00 mel
  • 1 dl olivenolie
  • Sorte oliven
  • Rosmarin

Sådan gør du

1

Rør gæren ud i koldt vand i en stor skål.

Tilsæt salt og mel og ælt godt igennem i mindst 10 minutter.

Læg film over skålen og sæt den i køleskabet. Den skal hæve i mindst 3 timer, men gerne til dagen efter.

Hæld olivenolie i en bradepande og læg dejen ovenpå.

Tag lidt olivenolie på hænderne og pres dejen helt ud til kanterne.

Lav huller i dejen med en finger og kom hele sorte oliven i hullerne.

Drys med flagesalt og frisk rosmarin.

Lad din foccacia hæve i 30 minutter på køkkenbordet.

Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter

Foccacia kan sagtens fryses. Pak brødet ind i papir eller en frysepose, mens det stadig er lidt lunt og læg det i fryseren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *