Da vi for nylig var i USA, var vi på en restaurant, hvor vi fik serveret en skål rygende varm ostedip som appetizer sammen med tortilla chips. Mums, hvor smagte det godt! Jeg kunne godt have undværet min hovedret (selvom den også var lækker) og bare spise mig mæt i chips og dip.
Jeg lavede selvfølgelig noter om ingredienser, mens jeg spiste og da vi kom hjem, gik jeg igen med at få lavet en opskrift. Nu har jeg lavet denne ostedip nogle gange og den sidder lige i skabet, hvis jeg selv skal sige det. Både i smag og konsistens.
Jeg plejer at lave ostedippen i et lille indtast fad, men i weekenden bagte jeg den ind i et lækkert brød og det gav en helt ny oplevelse af samme smag.
Du skal bruge
2 dl creme fraiche (mindst 18%)
1 stor spsk mayonnaise
1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
2 spsk citronsaft
50 g revet parmesan
100 g revet emmentaler
100 g spinat
1 ds artiskokhjerter
1 rundt italiensk brød
50 g revet cheddar
Sådan laver du indbagt ostedip
Bland creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og hvidløg sammen i en skål.
Tilsæt parmesan og emmentaler.
Riv spinat i mindre stykker og kom dem i skålen
Dryp artiskokhjerterne godt af, skær dem i små stykker og kom dem i skålen.
Vend det hele godt sammen.
Skær toppen af brødet og udhul det.
Hæld dippen i brødet og sæt toppen på.
Læg stanniol over brødet.
Bages ved 175 grader i 30 minutter
Fjern stanniol, tag toppen af brødet og drys revet cheddarost over dippen.
Læg toppen af brødet (og evt indmaden) ved siden af og bag videre i yderligere 10 minutter indtil osten er helt smeltet på toppen.
Den indbagte ostedip kan serveres som den er. Både toppen, indmaden og selve skålen brækkes i stykker og dyppes i dippen. Den er også virkelig god med fx. tortilla chips, kiks eller rugbrødschips.
Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.