Du skal bruge
2 dl creme fraiche (mindst 18%)
1 stor spsk mayonnaise
1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
2 spsk citronsaft
50 g revet parmesan
100 g revet emmentaler
100 g spinat
1 ds artiskokhjerter
1 rundt italiensk brød
50 g revet cheddar
Sådan laver du indbagt ostedip
Bland creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og hvidløg sammen i en skål.
Tilsæt parmesan og emmentaler.
Riv spinat i mindre stykker og kom dem i skålen
Dryp artiskokhjerterne godt af, skær dem i små stykker og kom dem i skålen.
Vend det hele godt sammen.
Skær toppen af brødet og udhul det.
Hæld dippen i brødet og sæt toppen på.
Læg stanniol over brødet.
Bages ved 175 grader i 30 minutter
Fjern stanniol, tag toppen af brødet og drys revet cheddarost over dippen.
Læg toppen af brødet (og evt indmaden) ved siden af og bag videre i yderligere 10 minutter indtil osten er helt smeltet på toppen.
Den indbagte ostedip kan serveres som den er. Både toppen, indmaden og selve skålen brækkes i stykker og dyppes i dippen. Den er også virkelig god med fx. tortilla chips, kiks eller rugbrødschips.