Jeg kommer altid til at tænke på Lady og Vagabonden hver gang vi får italienske kødboller herhjemme. Det lille klip fra en gammel tegnefilm gør, at denne ret er den mest romantiske, jeg kan komme i tanke om. Det er lige før man kan høre Tony synge ‘Bella Notte’, ik?
Sidst vi fik italienske kødboller startede Eva med at lægge 3 kødboller til side på sin tallerken, inden hun overhovedet var gået i gang med at spise. De skulle være til hendes madpakke og hun ville ikke risikere, at vi spiste dem alle sammen igen, så hun ikke kunne få nogen med i skole.
Italienske kødboller er ret nemme at lave. Når jeg alligevel er i gang, laver jeg altid dobbelt portion og fryser halvdelen af kødbollerne ned. Så er der ultranem aftensmad en anden dag – og til madpakken.

De italienske kødboller får deres gode smag fra hvidløg, oliven og revet ost. Jeg bruger som regel en blanding af emmentaler og parmesan, ca. halvt af hver. Men du kan vælge hvilken som helst ost, bare der er god smag i.
Du skal bruge
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
8-10 oliven
100 g revet ost
1 æg
ca. 1 dl pankorasp
1 sjat mælk
Salt og peber
Sådan laver du italienske kødboller
Start med at hakke hvidløg og oliven fint.
Hæld det i en skål sammen med hakket oksekød, revet ost, æg, pankorasp, mælk og salt og peber.
Rør det godt sammen og tilsæt evt. en smule mere mælk eller pankorasp, hvis farsen er for tyk eller tynd. Den skal være fast nok til at forme kødboller, men ikke for hård.
Form kødboller i tennisboldstørrelse, ved at trille dem mellem håndfladerne og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Steges i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Lav en god tomatsovs, evt. fra denne opskrift, i en dyb pande og læg kødbollerne ved, når de er færdige i ovnen.
Serveres med spaghetti og evt. lidt godt italiensk brød.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration