Opskrift på jordbær-rabarbermuffins

Jeg har før lavet helt almindelige rabarbermuffins, som er vildt lækre. Men denne gang har jeg tilføjet jordbær, for at få en lidt mere fremtræden smag. 

På en fridag i regnvejr, hvor vejret ikke var til de udendørsaktiviteter, vi havde planlagt (hvornår slår den sommer igennem??), bagte Eva og jeg muffins, lavede rabarbersaft og holdt film-eftermiddag med Lea, Nat og Askepot. Virkelig hyggeligt.

xoxo Malene

Opskrift på jordbær-rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Denne opskrift giver de lækreste, smagfulde rabarbermuffins med sprød overflade og svampet midte. Det er noget nær det bedste jeg har smagt.

  • Forberedelse20 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid40 min
  • Antal12 stk

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 100 g frosne jordbær
  • ½ spsk vanillesukker
  • 100 g sukker
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 150 g blødt smør
  • ½ dl creme fraiche eller andet surmælksprodukt
  • 50 g havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 nip salt

Pynt

  • Smeltet hvid chokolade

Sådan gør du

1

Skær rabarber i mindre stykker og put dem i en gryde sammen med jordbær, vaniljesukker og sukker.

Lad det simre i ca. 10-15 minutter.

Imens det simre, pisker du æg og sukker sammen i en skål, indtil det er hvidt og luftigt.

Tilsæt smør, creme fraiche, havregryn, mel, bagepulver og salt og rør godt rundt.

Til sidst vender du rabarberkompotten i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme.

Bages ved 175 grader varmluft i ca, 20 minutter.

Pynt evt. med hvid chokolade, når de er kølet af.

Rabarbermuffins

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

11 kommentarer til “Opskrift på jordbær-rabarbermuffins”

  1. Pingback: Rabarberfavoritter - alle de bedste opskrifter - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen