Kanelsneglekage

Ugens hjemkundskabskage i vores coronahjemmeskole blev til en kanelsneglekage i denne uge. Ligesom i sidste uge, hvor vi lavede en pærekage, prøvede jeg at lære pigerne lidt matematik i form af vægt og massefylde. Man kan få meget læring ud af sådan en kage.

Kagen var et stort hit. Både at bage og at spise. Pigerne delte opgaverne, så Lea rørte gær ud, mens Eva piskede æg og smeltede smør. Eva målte de andre ingredienser af og Lea rørte sammen. Det var godt teamwork. Inden dejen var færdig med at hæve, havde Lea mistet interessen, så Eva klarede remoncen selv. Interessen blev dog hurtigt vakt igen, da der skulle glasur på og kagen skulle spises. Det kan man selvfølgelig ikke gå glip af.

Prøv også: pigernes opskrift på lækre kanelsnegle i muffinforme. 

xoxo Malene

Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Den her lækre kanelsneglekage er lavet i en stor bradepande med plads til 24 kanelsnegle.

  • Forberedelse15 min
  • Tilberedningstid20 min
  • Samlet tid35 min
  • Antal pers.12-24
  • hævetid 1,5 time

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 2 dl mælk
    • 100 g smør
    • 2 æg
    • 1 tsk stødt kardemomme
    • 1/2 tsk groft salt
    • 1 spsk sukker
    • 600 g mel

    Remonce

    • 150 g smør
    • 140 g sukker
    • 3 tsk kanel

    Derudover

    • Glasur af flormelis og vand
    • 1 æg til pensling

    Sådan gør du

    1

    Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle lidt af.

    Pisk æggene sammen med en gaffel i en kop.

    Rør gæren ud i lunken mælk en stor skål.

    Tilsæt æg, smør, kardemomme, salt og sukker til mælken. 

    Kom mel i lidt ad gangen og rør og ælt til du har en blød og smidig dej. 

    Stil dejen til hævning med et rent klæde over i en time.

    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og bred den ud i en stor firkant.

    Fordel remoncen over hele dejen og rul den sammen som en roulade.

    Skær rouladen i skiver og læg dem i en bradepande med bagepapir. Der skal være ca. 1 cm afstand mellem.

    Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter. 

    Pensl med et sammenpisket æg og bag ved 200 grader i 20 minutter.

    Dryp glasur over kagen, når den er kølet af.

    Remonce

    2

    Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.

    Mas det godt sammen med sukker og kanel.

    Bradepandekage med kanel? Prøv min version med af kanelkage med blød kaffeglasur

    Kanelsneglekage

    Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

    1 kommentar til “Kanelsneglekage”

    1. Pingback: Opskrift på lækker Nutellasneglekage - Helt op til månen

    Skriv en kommentar

    You have to agree to the comment policy.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll til toppen