Årstiden indbyder stadig til suppe og jeg har lavet en stor portion af denne kartoffel/porresuppe, så der er lidt til fryseren.

Kartoffel/porresuppe

Til 8 portioner skal du bruge:

2 hakkede løg
Lidt smør
1 kg kartofler i grove tern
4 porrer (den hvide del) i skiver
1,5 l grøntsagsbouillon
2,5 dl madlavningsfløde
Salt og peber

Sådan laver du kartoffel/porresuppe

Svits løgene i smørret til de er blanke
Tilsæt kartofler, porrer og bouillon og lad det koge i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre.
Blend med stavblender.
Hæld fløde i  og kog det op.
Smag til med salt og peber.

Topping:

300 g bacon i tern
4 porrer (den grønne del) i skiver

Rist bacontern ved høj varme til de er sprøde.
Læg dem på fedtsugende papir.
Rist porrerne i baconfedtet et par minutter.
Læg også dem på fedtsugende papir.

Bland bacon og porrer sammen og brug som topping på suppen.

Serveres rygende varm. Evt. med disse boller som tilbehør.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.