Mini kartoffelgratin

Jeg forsøger mig med alle mulige forskellige variationer af kartofler som tilbehør lige for tiden. Senest har jeg lavet mini kartoffelgratin, som var et stort hit herhjemme. Det er jo ligesom at få små kager til aftensmad.

Du kan sagtens bruge samme opskrift til et større fad kartoffelgratin.  Jeg synes bare at der er noget særligt over portionsanretninger. 

Jeg har lavet de her kartoffelgratin i en helt almindelig muffinform med 12 huller. For at de ikke skulle brænde sig fast i formen, dryssede jeg lidt rasp i bunden og på siderne. De kan godt hænge en smule fast alligevel, men det hjælper at lade dem stå et par minutter, når de kommer ud af ovnen. Og være meget forsigtig, når de skal ud af formen.

Prøv også: Loaded potato skins, en amerikansk opskrift.

xoxo Malene

Mini kartoffelgratin

Mini kartoffelgratin

Mini kartoffelgratin er lækkert tilbehør til fx. stegt kød. Man kan snildt spise 2-3 stykker pr. person

  • Forberedelse10 min
  • Tilberedningstid1 hr
  • Samlet tid1 hr 10 min
  • Antal12 stk.
  • Antal pers.4

Ingredienser

  • 600 g kartofler
  • 1 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 revet emmentaler
  • Salt og peber
  • 50 g revet parmesan
  • 50 g pankorasp
  • Lidt olie

Sådan gør du

1

Pisk æg og fløde sammen i en skål.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Hak løg og hvidløg fint.

Vend kartofler, løg, hvidløg, revet emmentaler og salt og peber i æggeblandingen.

Smør hullerne i din muffinform med olie og drys lidt pankorasp i.

Fordel kartoffelblandingen i hullerne. 

Drys lidt pankorasp og revet parmesan over.

Bages ved 180 grader i ca. 1 time.

Lad dem stå et par minutter, når du har taget dem ud af ovnen. Løsn forsigtigt langs kanten og tag dem op med en spiseske eller lignende.

Mini kartoffelgratin smager fortrinligt sammen med stegt kød.

Mini kartoffelgratin

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen