Da pigerne og jeg masseproducerede pirogger med oksekødsfyld den anden dag, løb vi tør for fyld, før vi løb tør for dej. For at få brugt det sidste dej, blev vi enige om, at prøve med nogle sødere mini pirogger. Vi hentede de sidste æbler fra vores æbletræ til at lave fyld med.

Minipirogger med æble

Fyldet er det samme som jeg bruger i de super lækre fritterede æbler og det passer også ret godt i disse mini pirogger.

Du skal bruge

30 stk

25 g gær

3 dl vand

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie

100 g fuldkornshvedemel

ca. 400 g hvedemel

1 æg til pensling

Fyld:

3 æbler

2 spsk sukker

Et godt drys kanel

Smør til stegning

Sådan laver du mini pirogger med æble

Fremgangsmåde til dejen kan du finde her

Fjern kernehus og skræl fra æblerne og skær dem i mindre stykker.

Steg dem i lidt smør indtil de er næsten møre.

Drys sukker og kanel henover og lad det køle af.

Rul dejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse og stik den ud i cirkler på 10-12 cm.

Læg fyldet i midten og pensl med æg rundt langs kanten.

Træk dejen over fyldet, så det danner en halvmåne og pres kanterne sammen med bagsiden af en gaffel.

Bages ved 200 grader i 10 minutter.

Minipirogger med æblefyld. Pirogger til madpakke eller dessert

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.