Forleden dag havde jeg lavet mere koldskål end vi kunne spise. Og da senere jeg havde lyst til at bage brød, men ikke havde nok mælk, tænkte jeg at jeg ville forsøge med resterne af koldskålen i stedet for. Og resultatet blev et virkelig lækkert koldskålsbrød. Jeg lavede dejen om aftenen og lod den hæve natten over. Næste morgen puttede jeg brødene i ovnen. Pigerne havde spist et helt brød inden vi nåede frokost, kun med smør på, så opskriften er vist godkendt af dem.

Koldskålsbrød

Det skal du bruge:

7 dl koldskål
25 g gær
700 g Tipo 00 hvedemel
300 g durummel
3 tsk salt

Sådan gør du:

Opløs gæren i ca. 1 dl koldskål.

Tilsæt resten af koldskålen.

Tilsæt mel og salt og ælt sammen.

Dejen skal æltes rigtig grundigt for at få det bedste resultat. Gerne i et kvarter, så dejen bliver rigtig elastisk.

Lad dejen hæve mindst et par timer i køleskab og gerne natten over.

Når den er hævet, deler du dejen i 3 stykker og former nogle brød.

Brødene efterhæves et lunt sted i en times tid.

Bages ved 220 grader i 35 minutter.

Koldskålsbrød

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.